dilluns, 25 de juny del 2012

Exposicions: Treballar la discapacitat visual amb les TIC, Maria Garcia, Mònica de Haro, Mònica Gutiérrez i Eva Ladevesa


Per introduir-nos en l’explicació de la dicapacitat visual amb les TIC, les nostres companyes van començar amb una explicació de les discapacitats que hi han en la societat actual. D’aquesta manera ens podem empatitzar amb les diferents situacions que ens trobarem a l’aula durant les pràctiques i sobretot en el nostre futur de mestres.


Tot seguit, van utilitzar un video i diferents recursos webs, per tal de exemplificar-nos i donar-nos consells sobre com utilitzar les TIC davant d’una discapacitat visual. Aquestes webs són molt interessants i molt adients a la exposició. Va ser molt surprenent veure la web de EcomLab, ja que mai haviem vist un web que ens guii oralment. A la web està tota la informació detallada sobre l’explicació i aquesta els va servir com a power point durant gran part de l’exposició.


La part pràctica ha estat molt interessant i molt evidencial. Hem treballat amb el programa Jaws, el qual s’encarrega de llegir la pàgina, fent referència als títols, continguts, llistes, taules inclús la descripció d’imatges i gràfics d’aquelles pàgines que disposen d’una total acessibilitat en el seu desenvolupament i edició. També fa possible que els seus continguts puguin ser consultats per tothom, sigui quina sigui la discapacitat.

És molt important que quant siguem mestres tinguem un gran llistat de recursos que puguem utilitzar amb alumnes amb certes discapacitats. D'aquesta manera ens assegurem que l'alumne tingui un aprenentatge més compromès amb ell i que es senti més autònom i lliure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada